Miriam   Fleuren   schildert   in   een   eeuwenoude   traditie.   De   technieken   van   de   grote   kunstenaars   uit   de vijftiende,   zestiende   en   zeventiende   eeuw   gebruikt   ze   om   haar   eigen   wereld   vorm   te   geven.   Geen dikke   kwast,   paletmes   en   tube,   maar   een   tiental   dunne   penselen   van   het   fijnste   haar.   Laag   voor   laag, week na week de verf bijna transparant aanbrengen…. 
En    zo,    langzaam    en    doelgericht,    ontstaat    weer    een    werk:    een    stil    commentaar    vanaf    de    zijlijn, woordeloos   uitgesproken   vanuit   de   coulissen   van   de   hedendaagse   maatschappij.   Een   zwijgend   maar intens   protest   tegen   materialisme   en   hedonisme.   Een   intens   medelijden   met   de   slachtoffers:   de   dieren, de natuur. Een ingehouden kreet…. 
foto Jos Koning 2019
Een beknopt CV
Miriam   Fleuren   is   geboren   in   1950   in Amsterdam.   Na   haar   jarenlange   leerschool,   die   ze   doorliep   bij haar   ouders   (de   kunstenaars   Toos   Koedam   en   Jan   Koperdraat),   en   bij   Melle,   vond   ze   vanaf   midden jaren   ’70   haar   eigen   stijl   en   doel.   De   vele   jaren   daarna   waren   een   lange   tocht   van   vervolmaking   en uitdieping van techniek én van expressie. 
,  
In   1973   vestigde   ze   zich   in   Nijmegen.   Tussen   1990   en   2005   werkte   ze   afwisselend   in   Nijmegen   en in   haar   huis   (het   voormalige   station   van   S ågen   )   in   het   Zweedse   Dalarna   –   een   natuur-land   waar   de extacy-party   van   de   consumptiemaatschappij   veel   minder   luid   klinkt   dan   in   Nederland.   Vanaf   2006 werkte ze aan de rand van het Duitse Reichswald sinds 2012 weer in Nijmegen. 
Exposities
Op 27 en 28 juli 2024 exposeert Miriam Fleuren in het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn, 11:00- 17:00 uur. Het   werk   van   Miriam   Fleuren   is   te   zien   geweest   in   vele   tientallen   exposities   in   Nederland,   Zweden en Duitsland. Hoogtepunten waren de exposities in 2009 in het Kerkje van Persingen en de kerk van Zuiderwoude, in samenwerking met zanger Sytse Buwalda, onder de titel Een palet met liederen.
Kerkje van Persingen, 2009: Sytse Buwalda bij schilderij "Visioen van de heilige Franciscus". Foto: Tineke Ras-Marees
Mijn naam is Boom en De horizon bloeit
omslag "Mijn Naam is Boom"
omslag "De horizon bloeit"
deel van de illustratie bij het vers "Pijnboom" in
“Mijn naam is Boom”
Portret-opdrachten
Miriam Fleuren krijgt regelmatig portret-opdrachten. In de voorbeelden is te zien dat zij ook in de portretschilderijen haar eigen sfeer en toewijding naar voren laat komen. 
Jos Koning
countertenor Sytse Buwalda
eventueel kunt u een foto aanleveren:
foto
schilderij
foto
schilderij
Verhuur, verkoop, contact
Mocht u verder geïnteresseerd zijn in het werk van Miriam Fleuren, dan kunt u  contact opnemen via een mail
De   samenwerking   met   Sytse   Buwalda   is   daarna   voortgezet   in   Mijn   naam   is   Boom,   een   boek   met dertig   verzen   van   Sytse,   alle   geïllustreerd   met   een   schilderij   van   Miriam   Fleuren.   Mijn   naam   is Boom   is   in   september   2010   verschenen,   ter   gelegenheid   van   het   25-jarig   zangjubileum   van   Sytse Buwalda.   Het   boek   is   in   elke   boekhandel   te   kopen   of   te   bestellen;   ISBN   978-90-5594-761-4.   De prijs bedraagt € 19,95. In   mei   2012   verscheen   De   horizon   bloeit,   met   schilderijen   van   Miriam   Fleuren   en   gedichten   van Frederieke   (www.gedichten-frederieke.nl):   uitgave   Free   Musketeers ,   ISBN   978-90-484-2409-2.   De prijs bedraagt € 15,95.
Bevrijding (2024)
Mona Lisa
Miriam Fleuren schildert in een eeuwenoude traditie. De technieken van de grote kunstenaars uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw gebruikt ze om haar eigen wereld vorm te geven. Geen dikke kwast, paletmes en tube, maar een tiental dunne penselen van het fijnste haar. Laag voor laag, week na week de verf bijna transparant aanbrengen…. 
En zo, langzaam en doelgericht, ontstaat weer een werk: een stil commentaar vanaf de zijlijn, woordeloos uitgesproken vanuit de coulissen van de hedendaagse maatschappij. Een zwijgend maar intens protest tegen materialisme en hedonisme. Een intens medelijden met de slachtoffers: de dieren, de natuur. Een ingehouden kreet…. 
foto Jos Koning 2019
Een beknopt CV
Miriam Fleuren is geboren in 1950 in Amsterdam. Na haar jarenlange leerschool, die ze doorliep bij haar ouders (de kunstenaars Toos Koedam en Jan Koperdraat), en bij Melle, vond ze vanaf midden jaren ’70 haar eigen stijl en doel. De vele jaren daarna waren een lange tocht van vervolmaking en uitdieping van techniek én van expressie. 
In 1973 vestigde ze zich in Nijmegen. Tussen 1990 en 2005 werkte ze afwisselend in Nijmegen en in haar huis (het voormalige station van Sågen ) in het Zweedse Dalarna – een natuur-land waar de extacy-party van de consumptiemaatschappij veel minder luid klinkt dan in Nederland. Vanaf 2006 werkte ze aan de rand van het Duitse Reichswald, sinds 2012 weer in Nijmegen. 
Exposities
Op 27 en 28 juli 2024 exposeert Miriam Fleuren in het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn, 11:00-17:00 uur. Het werk van Miriam Fleuren is te zien geweest in vele tientallen exposities in Nederland, Zweden en Duitsland. Hoogtepunten waren de exposities in 2009 in het Kerkje van Persingen en de kerk van Zuiderwoude, in samenwerking met zanger Sytse Buwalda, onder de titel Een palet met liederen.
Kerkje van Persingen, 2009: Sytse Buwalda bij schilderij "Visioen van de heilige Franciscus". Foto: Tineke Ras-Marees
Mijn naam is Boom en De horizon bloeit
De samenwerking met Sytse Buwalda is daarna voortgezet in Mijn naam is Boom, een boek met dertig verzen van Sytse, alle geïllustreerd met een schilderij van Miriam Fleuren. Mijn naam is Boom is in september 2010 verschenen, ter gelegenheid van het 25- jarig zangjubileum van Sytse Buwalda. Het boek is in elke boekhandel te kopen of te bestellen; ISBN 978-90- 5594-761-4. De prijs bedraagt € 19,95. In mei 2012 verscheen De horizon bloeit, met schilderijen van Miriam Fleuren en gedichten van Frederieke (www.gedichten-frederieke.nl): uitgave Free Musketeers, ISBN 978-90-484-2409-2. De prijs bedraagt € 15,95.
omslag "Mijn Naam is Boom"
deel van de illustratie bij het vers "Pijnboom" in “Mijn naam is Boom”
omslag "De horizon bloeit"
Portret-opdrachten
Miriam Fleuren krijgt regelmatig portret-opdrachten. In de voorbeelden is te zien dat zij ook in de portretschilderijen haar eigen sfeer en toewijding naar voren laat komen. 
Jos Koning
countertenor Sytse Buwalda
Eventueel kunt u een foto aanleveren:
Verhuur, verkoop, contact
Mocht u verder geïnteresseerd zijn in het werk van Miriam Fleuren, dan kunt u  contact opnemen via een mail
Bevrijding (2024)
Mona Lisa